Praktisk information

Generel information

Bygningens samlede areal udgør i dag 29.785 m2 fordelt på hotel, butikker og erhvervslejemål. Der vil ske en renovering af 26.985 m2, ombygning af 2.800 m2 og tilbygning af 3.273 m2. Antallet af hotelværelser øges fra 166 til 334. Lobby og restaurant åbnes op ud mod Falkoner Allé. Husets kongresfaciliteter og koncertsale bliver opdateret til helt moderne standarder med den nyeste teknologi – men med respekt for den gamle æstetik og kulturarv. Der bliver tre færre butikker på hjørnet mellem Sylows Allé og Falkoner Allé. 

Renoveringen af bygningen er pga. dens kompleksitet opdelt i to etaper. Hoteltårnet, der primært består af hotelværelser, kaldes etape 1. Alle øvrige hotel- og konferenceområder i den resterende bygningen kaldes etape 2.

NCC og ATP Ejendomme underskrev kontrakt for etape 1 2. juni 2017. Siden da har NCC været i fuld gang med at renovere tårnet. Derfor er en del af Sylows Plads samt Sylows Allé indskrænkede til byggepladsområde. Etape 2 blev 29. september 2017 underskrevet af NCC og ATP Ejendomme, hvilket betyder, at NCC er totalentreprenør for den samlede opgave (etape 1 og etape 2). Renoveringen er for alvor gået i gang. Facaderne står rå og kranerne er rykket ind. Der er sket en udvidelse af byggepladsområdet på det sidste stykke af Sylows Allé og det meste af Falkoner Allé omkring bygningen. Howitzvej vil ikke blive berørt af en permanent byggepladsafskærmning, da der blot vil foregå nogle enkelte arbejder på denne del af bygningen. I disse perioder vil der blive etableret midlertidig afskærmning (byggepladshegn).

Butikker og lejere bor her stadig

Falkoner Centret renoveres hovedsageligt omkring hotel- og konference områderne. Dette betyder, at de eksisterende kontor- og butikslejere, som er bosat i bygningens del mod Howitzvej vil være i fuld drift under hele byggeriet. Dette omfatter følgende lejere:

Warner Music Denmark A/S
Frederiksberg Kommune
tandlægen.dk
Apnøklinikken 
3Falke Møbler I/S
Bang og Olufsen ApS

For at kunne opretholde den normale drift og tilgang af kunder/gæster, er det nødvendigt at skulle omlægge hovedindgangen, som tidligere var fra adressen Falkoner Allé 7. Indgangen flyttes dog til lige om hjørnet på Howitzvej, hvor der etableres en midlertidig adgang via et afskærmet område. Den nye indgang vil føre direkte hen til den oprindelige hovedindgangs trappe/elevator opgang og derfra vil adgang til lejerne være som man kender det i dag.

Den nye indgang vil træde i kraft mandag d. 20 november 2017 og vil formentligt strække sig frem til starten af 2019. Indgangen kan ses på nedenstående billede.

FOF Fitness København, som er bosat på Syllows Allé 1, er også i normal drift under hele byggeperioden. Deres indgang er uændret, dog gennem en blå sikkerhedscontainer som afskærmning fra byggepladsen. I 2019 genåbner 7eleven på hjørnet af Falkoner Allé og Sylows Allé.

Visualisering af Falkoner Centret
Bag hegnet på renoveringen af Falkoner Centret
Bag hegnet på renoveringen af Falkoner Centret
Visualisering: Arkitema Architects og Lendager Group
Foto: NXT