Hvad sker der bag hegnet?

Det kræver plads, når 250 facadeplader, der hver især er syv meter lange og halvanden meter brede, skal monteres på Falkoner Centrets nykonstruerede facade ud mod Sylows Allé og Falkoner Allé. Størrelsen gør det i sig selv besværligt at håndtere pladerne.

Hver enkelt aluminiumselement bliver nærmest bugseret på plads. Syv mand er sat på opgaven, og arbejdet strækker sig over cirka seks uger.

–Når man renoverer en eksisterende bygning, er plads altid en udfordring. Plads til mandskab, maskiner, kraner, lastbiler og andet. Husk på, vi arbejder på en byggeplads, hvor flere projekter bliver udført på samme tid forskellige steder i bygningen. Og livet udenfor går heldigvis videre imens, siger Lars Nomand Nielsen, entreprisechef i NCC.

Facadepladerne kommer til at udgøre Falkoner Centrets nye klimaskærm. Den holder på varmen, og inden centret åbner i sommeren 2019 bliver det alleryderst og til sidst beklædt med 1.400 plader i rustfrit stål. Pladerne er genbrug fra centrets oprindelige facade. I 2019-udgaven er pladerne skåret ganske let til, renset og lakeret, og hele bygningen får et markant anderledes æstetisk udtryk.


Falkoner Centret åbner igen i sommeren 2019.
Du kan følge renoveringen frem til 2019 på www.nyfalkoner.dk
Har du byggetekniske spørgsmål kontakt da falkonercentret@niras.dk

Fotos: Stine Skøtt Olesen / NXT
Tekst: Søren Egert / NXT
Arkiveret i Fortællinger, Fortællinger fra byggepladsen.