Falkoner Centret går ny fremtid i møde

Velkommen i 2019

Ombygning, udvidelse og renovering forandrer i øjeblikket en af Frederiksbergs mest ikoniske bygninger. Inden længe er Falkoner Centret tilbage med unikke kulturoplevelser, flere hotelværelser, velkendte butikker og en ny og åben facade mod byen.

Falkoner Centret er lige nu under større renovering, der indebærer en ombygning, udvidelse og restaurering. Med den igangværende renovering, både udvendigt og indvendigt, kan vi i 2019 byde jer velkommen til et nyt, opdateret og æstetisk forbedret hus.

Siden 1987 har bygningen været ejet af ATP Ejendomme. I 2016 fik ATP Ejendomme mulighed for at modernisere både hotel, koncertsal og konferencefaciliteter, imødekomme nuværende indeklimastandarder samt genopfriske bygningens unikke arkitektoniske udseende. NCC har vundet totalentreprisen i et tæt samarbejde med arkitekterne Lendager Group og Arkitema Architects.

Nyt liv og bæredygtige visioner

Falkoner Centret genåbner sommeren 2019 med Scandic Hotels som ny lejer af hotel-, konference- og koncertsalsfaciliteter. Inde bag Falkoner Centrets vægge er renoveringen i fuld gang. Hotellet moderniseres fra top til tå, og ejendommen udvides og vokser med to etager mod Falkoner Allé.

Et af de mest nyskabende tiltag er, at bygningens facade bliver genbrugt ved at ”upcycle” de rustfrie stålplader. Facaden står derfor helt rå over nogen tid, alt imens stålpladerne bearbejdes og får nyt liv. Stålpladerne genbruges herefter på facaden, hvilket giver Falkoner Centret et helt nyt æstetisk udtryk. Løsningen nedsætter CO2-udledningen fra produktion og transport af den nye facadebeklædning. Fokus på bæredygtige løsninger er muliggjort af et tæt samarbejde mellem NCC, Lendager Group og Arkitema Architects samt en løbende tæt dialog med bygherre, ATP Ejendomme.

Et grønnere byrum omfavner huset

I forbindelse med renoveringen og etageudvidelserne er der udarbejdet en ny lokalplan. Lokalplanen har skabt en mulighed for at udvikle byrummet omkring Falkoner Centret - Sylows Plads og Sylows Allé. Der er mulighed for fornyelse af veje og udvikling af et mere levende byrum med grøn beplantning. Sammen med om- og udbygningen af Falkoner Centret og de nye metronedgange er der mulighed for at skabe et forbedret miljø omkring Frederiksbergs bymidte - en lille urban lomme i sprækken mellem bygningerne.

Et hus med en lang kulturarv

Falkoner Centret er mere end den blotte bygning – tænk hvis husets vægge kunne tale! Det er et kulturhistorisk hus, der siden 50’erne har samlet folk fra nær og fjern. Salene har emmet af liv fra besøgende og har gennem årene været vært for mange rejsende, huset store internationale konferencer og haft besøg af store kunstnere og musikere.

Falkoner Centret blev opført i midten af 1950’erne med Ole Hagen som arkitekt. Bygningen markerede sig i bylandskabet med sit 16-etagers hotelhøjhus og modernistiske æstetik. Siden da har bygningen med sin karakterfulde fremtræden og sit tårn bidraget til Frederiksbergs unikke byrum. Efter en gennemgribende renovering og ombygning i slutningen af 1980érne ved arkitekterne Jørn Langvad og Søren D. Schmidt blev det store atrium overdækket med et glastag, og facaden fik en større fornyelse.

Et hurtigt overblik

Bygningens samlede areal udgør i dag 29.785 m2 fordelt på hotel, butikker og erhvervslejemål. Der vil ske en renovering af 26.985 m2, ombygning af 2.800 m2 og tilbygning af 3.273 m2. Antallet af hotelværelser øges fra 166 til 334. Lobby og restaurant åbnes op ud mod Falkoner Allé. Husets kongresfaciliteter og koncertsale bliver opdateret til helt moderne standarder med den nyeste teknologi – men med respekt for den gamle æstetik og kulturarv.

Undervejs er dele af bygningen fortsat i drift, du kan derfor stadig besøge 3Falke Møbler, Bang&Olufsen, Frederiksberg Kommune, WarnerMusic Denmark, tandlægen.dk og Apnøklinikken, selv om vi renoverer. Indgang ved Howitzvej.

På Sylows Allé finder du stadig indgangen til FOF København. I 2019 genåbner 7eleven på hjørnet af Falkoner Allé og Sylows Allé.

Du kan følge renoveringen på www.nyfalkoner.dk frem til 2019. Her bringer vi løbende artikler, historiefortællinger og billeder fra byggepladsen. Har du byggetekniske spørgsmål kontakt falkonercentret@niras.dk

Falkoner Centret
 

Illustration: Arkitema Architects og Lendager Group
Tekst: Luna Signe Hørdum Nielsen / NXT
Arkiveret i Fortællinger, Fortællinger om visionerne.